
Yenilenebilir Enerji
Episome, yenilenebilir enerji alanında yeni teknolojiler geliÅŸtiren ve bu teknolojileri uygulayan bir ÅŸirkettir. GeliÅŸtirdiÄŸimiz yenilikçi teknolojiler ve uzun yıllardan gelen teknik tecrübe birikimimizle fermentasyona dayalı yenilenebilir enerji sistemleri konusunda müÅŸterilerimize yardımcı olmaktayız.

Episome tarafından geliÅŸtirilen biyokatalizörler sayesinde, saman, tarımsal üretim artıkları (mısır, buÄŸday, pamuk vb. sapları), selüloz bazlı endüstriyel atıklar (kağıt çamuru, geri dönüÅŸtürülemeyen kağıt atıkları) gibi kaynaklar verimli bir ÅŸekilde biyogaz ve diÄŸer faydalı biyoyakıtlara dönüÅŸtürülebilmektedir.
​
Episome tarafından geliÅŸtirilen toz ve sıvı formdaki CelluRise, CelluRise Ultra ürünleri ile selülozdan enerji üretim proseslerinizde %100'e varan verim artışlarından faydalanabilirsiniz.

Episome sahip olduÄŸu bilimsel tecrübe ve know-how'ı, sahada edindiÄŸi tecrübe ile birleÅŸtirerek müÅŸterilerine anahtar teslim biyogaz, biyoetanol ve biyohidrojen sistemleri temin etmektedir. Bu tesislerde sıvılaÅŸtırılmış veya sıkıştırılmış metan (biyoLNG & biyoCNG), sıvılaÅŸtırılmış karbondioksit, biyo-etanol, biyogaz, biyo-hidrojen elde edilmesi mümkün olmaktadır.
​
Söz konusu proseslerin biyolojik altyapılarına tam anlamıyla hakim uzman biyomühendislerimizin özverili çalışmaları sayesinde, mükemmel iÅŸleyen bir proses ve ekonomik olarak hesaplı techizat saÄŸlanması konusunda müÅŸterilerimize destek saÄŸlamaktayız.
​
Ayrıca, varolan biyoenerji tesislerinin verimlerinin arttırılması, sorunlarının giderilmesi, yeni modüllerin eklenmesi konusunda da hizmet vermekteyiz.

Fermentasyona dayalı biyoyakıt üretim tesislerinde genellikle çeÅŸitli organik atıklar iÅŸlenmektedir ve atıklar biyolojik polimerlerden oluÅŸmaktadırlar. Bu polimerlerin bakteriyel proseslerle enerji moleküllerine dönüÅŸebilmeleri için öncelikli olarak yapıtaÅŸlarına kadar yıkılmaları gerekmektedir. Her ne kadar enerji moleküllerini üretme konusunda özelleÅŸmiÅŸ mikroorganizmaların da bu polimerleri kısmen parçalama özelliÄŸi olsa da, genellikle bu parçalanma hızı yetersiz kalmakta ve tesisler verimsiz olarak çalışmaktadır.
​
Organik atık iÅŸleyen tesislerin iÅŸleyiÅŸini hızlandırmak için bu polimerleri parçalayacak olan enzimlerin ilave olarak kullanılması büyük fark yaratmaktadır.
​
Episome; selülozik atıklara ek olarak protein, yaÄŸ, niÅŸasta, pektin, hemiseluloz bazlı atıkların parçalanmasına ve hızlıca enerji moleküllerine dönüÅŸmelerini saÄŸlayacak enzimleri üretmekte ve müÅŸterilerine sunmaktadır. Bu enzimler arasında alfa amilazlar, çeÅŸitli proteazlar, hemiselülazlar ve lipazlar bulunmaktadır. Daha fazla için bizimle iletiÅŸime geçebilirsiniz.